Żegnam kolejny kilogram i znienawidzony kolor włosów.
Po roku skupienia na nauce, zaczynam na nowo czytać - wracam do nałogu.
Zaczynam pracę, zaczynam prawo jazdy.
Zaczynam nowy etap w życiu.
Robię głupie, pozornie bezsensowne i nieodpowiedzialne rzeczy.
Jak nie teraz to kiedy?
Jak nie ja to kto?
MAKARON W SOSIE SZPINAKOWO-ŚMIETANOWYM /1 duża porcja/
- 70 g makaronu (ok. 2 garście), u mnie świderki 100% semolina
- 150-200 g szpinaku, świeżego lub mrożonego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki śmietany 18%
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól, pieprz
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją, odecedzić.
Szpinak rozmrozić, podsmażyć, aż odparuje część wody. Dodać śmietanę i wyciśnięty czosnek, gotować jeszcze chwilę, doprawić do smaku.
-----------------------------------
I chwila restrospekcji. Z miłych momentów, głupoty, dobrej zabawy.
(odkrycie wyjazodowe - wino w kubkach do herbaty smakuje o wiele lepiej niż w kieliszkach, powiadam wam)
Uwielbiam szpinakowe sody do makaronu:-)
OdpowiedzUsuńCoś pysznego tradycyjnie :) Mogę jeść takie makarony codziennie :D
OdpowiedzUsuńZjadłabym chętnie taki makaronik:)
OdpowiedzUsuńSzpinak,makaron,czosnek,wino w kubkach? Kocham!
OdpowiedzUsuńUwielbiam taki makaron, ale zamiast śmietany daję ser pleśniowy :)
OdpowiedzUsuńWakacje po maturze to chyba naprawdę jeden z najlepszych okresów w życiu więc korzystaj ile się da :) Szpinak i makaron to duet idealny :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam szpinak z makaronem :))
OdpowiedzUsuńniestety
OdpowiedzUsuńoj mi winko zawsze bardziej smakowało w kubku :D a makaron ... cudowny! pycha!
OdpowiedzUsuńZgadzam się całkowicie, prostota często to wyższa klasa, elegancja i wyszukany smak!
OdpowiedzUsuńU mnie dzisiaj makaron ze szpinakiem!
OdpowiedzUsuńMasz rację co do tej prostoty ;-))) Uwielbiam takie dania!
OdpowiedzUsuńwww.przysmakiewy.pl
Makaron w sosie szpinakowo-śmietanowym, to jedno z moich ulubionych dań - proste i pyszne!
OdpowiedzUsuń