Szybko, prosto, smacznie.
Ze składników, które (przynajmniej u mnie) zawsze są w szafce.
Idealny, sycący obiad, dający energię przed pracą, która doprowadza mnie do szału, bo ludzie mnie ignorują lub profilaktycznie uciekają.
Enjoy.
MAKARON PO MEKSYKAŃSKU /1 porcja/
- ok. 70 g makaronu (2 garście), u mnie świderki 100% semolina
- 1/2 puszki krojonych pomidorów
- 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
- 3 łyżki kukurydzy
- sól, pieprz, chili, czosnek granulowany
Makaron ugotować, odcedzić.
W małym garnku umieścić pomidory, fasolę i kukurydzę, zagotować. Doprawić do smaku, gotować jeszcze kilka minut. Wymieszać z makaronem, można posypać startym żółtym serem.
A gdzie pracujesz? :-)
OdpowiedzUsuńSprzedaję na rynku karty Mastercard, a w dniach kiedy nie ma meczy - papierosy ;)
UsuńPo ciężkim dniu pracy zasługujemy na małą chwilę pysznej przyjemności:)
OdpowiedzUsuńJak na posiłek z ostatnich produktów z półki wygląda bardzo smakowicie ;).
OdpowiedzUsuńDanie ekspresowe a przy tym jakże smaczne, to lubię :)
OdpowiedzUsuń