sobota, 9 czerwca 2012

Gdy w lodówce pustki...

.. to czas opróżnić szafki.
Szybko, prosto, smacznie.
Ze składników, które (przynajmniej u mnie) zawsze są w szafce.
Idealny, sycący obiad, dający energię przed pracą, która doprowadza mnie do szału, bo ludzie mnie ignorują lub profilaktycznie uciekają.

Enjoy.



MAKARON PO MEKSYKAŃSKU /1 porcja/

  • ok. 70 g makaronu (2 garście), u mnie świderki 100% semolina
  • 1/2 puszki krojonych pomidorów
  • 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
  • 3 łyżki kukurydzy
  • sól, pieprz, chili, czosnek granulowany
Makaron ugotować, odcedzić.
W małym garnku umieścić pomidory, fasolę i kukurydzę, zagotować. Doprawić do smaku, gotować jeszcze kilka minut. Wymieszać z makaronem, można posypać startym żółtym serem.


5 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Sprzedaję na rynku karty Mastercard, a w dniach kiedy nie ma meczy - papierosy ;)

      Usuń
  2. Po ciężkim dniu pracy zasługujemy na małą chwilę pysznej przyjemności:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak na posiłek z ostatnich produktów z półki wygląda bardzo smakowicie ;).

    OdpowiedzUsuń
  4. Danie ekspresowe a przy tym jakże smaczne, to lubię :)

    OdpowiedzUsuń

Wasze komentarze to najlepsza mobilizacja.