Poproszę o jutro.
KREM Z ZIELONEGO GROSZKU
- 500 g mrożonego groszku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2,5 - 3 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego
- sól, pieprz, zioła prowansalkie, majeranek, kminek
- jogurt lub śmietana do dekoracji
- grzanki lub groszek ptysiowy
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć. Zalać bulionem, dodać groszek, gotować 20-30 minut. Zmiksować, doprawić do smaku. Udekorować jogurtem/śmietaną.
Jak ja lubię zieleń groszku!
OdpowiedzUsuńPrzepiękny kolor! Lubię takie zupy :)
OdpowiedzUsuńoblędnie zielony !
OdpowiedzUsuńA ja poproszę taki krem :D
OdpowiedzUsuńZabieram się do tej zupy już od kilku miesięcy - muszę ją wreszcie spróbować!
OdpowiedzUsuńJadłam zupy krem już naprawdę z wielu warzyw, ale chyba groszek się jeszcze nie zdarzył :)
OdpowiedzUsuń